top of page

UTSTYR FOR Å LØPE ORIENTERING

Tidtakerbrikke 

Tidtakerbrikke må alltid brukes når en løper konkurranse. Den brukes for å markere tiden mellom hver post og sluttiden. Tidtakerbrikken kan du låne av din klubb eller av arrangøren, men etter hvert er det en stor fordel å ha sin egen tidtakerbrikke. Snakk med noen i klubben og de kan veilede deg til den som selger slike brikker i klubben.

 

Sko og bekledning
I en startfase er det helt OK å bruke egne treningsklær og joggesko til å løpe i skogen med, men etter hvert kan det være en fordel med egne o-sko og spesialbekledning som er praktisk for skogsløping.
 

Sko

O-løperne bruker spesialsko som gir meget godt feste når en løper i terrenget. Skoene er sterke og tåler litt «juling». Når en løper i skogen blir en som regel gjørmet og vanlige joggesko har en tendens til å bli så skitne at det er vanskelig å få de rene. O-sko finnes bare ned til 3.5 (36) så for barn med små føtter kan fotballsko for kunstgress (små knotter) anbefales. De har knottmønster og tåler å bli skitne og kan skylles etter bruk.


Orienteringsklær

De aller fleste klubbene tilbyr egne kolleksjoner med både treningsdrakter og de tynne o-klærne. Det er uansett en fordel å bruke bekledning som er lettest mulig og som ikke blir tungt når det blir vått.
 

O-utstyr kan kjøpes her
Lokalt i Bergen/Hordaland:

Vareggmedlem og ivrig o-løper Owen Jarvis Westergård selger o-utstyr:
Jarvisx4 O-Sport  

I Odda:

Den ivrige o-løperen og lokal ildsjel i Odda, Eivind Tokheim,  driver Joker Skarpsno (like ved Rv13 sør for Låtefoss).

Han selger o-sko, kompass og annet enkelt o-utstyr.

 

På følgende nettsider kan du også kjøpe det meste som trengs til orientering:

www.Trimtex.no
www.outstyr.no  (Runes o-utstyr (Trondheim)

EMIT_EKTv4.png
bottom of page