top of page

DET ER GØY Å BLI BITT AV O-BASILLEN!

Orientering er en konkurranseidrett der det handler om å finne fram til bestemte steder (poster) i terrenget ved hjelp av et kart der postene er tegnet inn. Postene skal oppsøkes på kortes mulig tid og i en bestemt rekkefølge. Du velger selv vei mellom postene.

ORIENTERING
Kondisjon, lure veivalg og rask og nøyaktig kartlesing er noe av det en må beherske. På postene stempler du med elektronisk brikke for å registrere at du har vært innom. Orientering har klasser for alle aldre og nivåer og det er derfor aldri for sent å begynne. Mange steder i ditt fylke har lokale orienteringsklubber som driver med ukentlige treninger og konkurranser. Opplæring skjer i klubben og det er mulig å begynne når det passer. Og de nye får selvsagt enkle løyper som raskt gir mestring. Det er også mulig for de voksne å følge de unge rundt i løypene.

Orienteringsklubbene i Hordaland kjennetegnes av å være drevet av ildsjeler der entusiasmen for orientering er stor og du vil raskt føle deg velkommen og trygg i det nye miljøet.

I sommerhalvåret arrangeres det flere hundre orienterings-konkurranser i Norge hver måned - og de aller fleste av disse har et eget tilbud til deg som ikke har erfaring med orientering fra tidligere. Konkurranser kan gå både i skogen og i by og nærmiljø. Orienteringsklubbene har også treninger, samlinger og turer for både aktive og mosjonister i alle aldre.

 

Du kan se noen inspirerende videoer av de ulike konkurranseformene her:

Orientering for alle: Se filmen her!

Lyst å prøve skogsorientering: Se filmen her!

Byorientering(sprint) er gøy: Se filmen her!

Tøff natt-orientering for ungdom: Se filmen her!
 


TURORIENTERING

En annen inngangsport til orientering er TurOrientering. Det er TurOrienterings-opplegg tilgjengelig over store deler av landet. Mange av arrangørene har tilbud som er rettet mot deg som ikke har erfaring med orientering fra tidligere.
 
TurOrientering (tur-o) er et mosjonstilbud der postene ligger ute hele sommerhalvåret. Du velger derfor selv når du vil ta postene, i hvilken rekkefølge og i ditt eget tempo. Over 200 klubber over hele landet tilbyr turorientering og hvert år går 70.000 nordmenn turorientering. Du kan kjøpe turorienteringsopplegg gjennom en orienteringsklubb eller  lokale sportsbutikker og liknende. 
Les mer om turorientering og finn ut hvor i Hordaland det er Tur-o her.
 

I et studie utført av Greogory Bratman ved Stanford University i California, kartlegges hva som skjer i hjernen når vi er ute i naturen. Resultatene viste at personene som gikk tur i naturen, hadde en markant langsommere blodgjennomstrømning i "subgenual prefrontal cortex", som er området som gir størst aktivitet ved bekymring og høy tankevirksomhet. Gjennom studiet viste seg at turer i naturen dempet stress og bekymringer hos deltakerne.

Our Mission
bottom of page